A regisztráció menete

www.vizafogolakasszovetkezet.hu weboldalra a Felhasználási feltételekben olvasható szabályoknak megfelelő adatokkal - teljes név, felhasználónév, valós e-mail cím, jelszó, lépcsőház, lakásszám, regisztráló státusz - lehet regisztrálni.

A jelszónak legalább 8 karakterből kell állnia, tartalmaznia kell kis- és nagybetűt, számot és írásjelet is, mindegyikből egyet legalább. Az esetleges hiányosságokat hibaüzenet jelzi.

A weboldalra a regisztráció ingyenes.

A regisztrálónak a VIZAFOGÓ Lakásfenntartó Szövetkezet tagjának, vagy a szövetkezet működési területén - Budapest, Párkány utca 12-46 épületek - található lakóingatlan tulajdonosának, vagy az itt található lakóingatlanok valamelyikében bérlőnek kell lennie. Bérlőként történő regisztráció esetén előfeltétel a bérelt lakás tulajdonosának a szövetkezethez benyújtott írásos engedélye, amelynek tartalmaznia kell a bérlő nevét és e-mail címét.

A regisztrációs jogosultságot - a tagi, vagy tulajdonosi minőséget, a bérlőként szükséges feltételek meglétét - a szövetkezet weboldalt kezelő képviselője ellenőrzi. A nem megfelelő adatokkal történő regisztráció indoklás nélkül elutasítható.

A 14. életévét be nem töltött regisztráló nevében a törvényes képviselő (szülő, gyám) adhat hozzájárulást a weboldalra történő regisztrációra, illetve az oldal használata során megvalósuló adatkezelésre. A 14. életévet betöltött, de 16. életévét még be nem töltött regisztráló a törvényes képviselőjének beleegyezésével vagy utólagos jóváhagyásával adhat hozzájárulást az adatkezeléshez. A 16. életévét betöltött regisztráló önállóan adhat hozzájárulást, annak érvényességéhez törvényes képviselőjének beleegyezése vagy utólagos jóváhagyása nem szükséges. Az oldal üzemeltetőjének, mint Adatkezelőnek nem áll módjában a hozzájáruló személy jogosultságát ellenőrizni, illetve a törvényes képviselő nyilatkozatának tartalmát megismerni, így a regisztráló, illetve törvényes képviselője szavatol azért, hogy a hozzájárulás megfelel a jogszabályoknak. Az Adatkezelő a regisztráció megtörténtével és a weboldal használatával a megfelelő hozzájárulást megadottnak tekinti.

A regisztrációhoz a leendő felhasználónak el kell olvasnia és el kell fogadnia a Felhasználási feltételeket és az Adatkezelési tájékoztatót is.

 

A regisztráció lépései

  1. A szükséges adatok kitöltése után a weboldal a regisztrációkor megadott e-mail címre egy levelet küld, amiben egy ellenőrzőkód található. A levélben erre kattintva, vagy azt onnan kimásolva és a böngésző címsorába illesztve, igazolható a regisztrációkor megadott e-mail fiókhoz való hozzáférés.
  2. Az e-mail cím igazolását követően az oldal kezelője értesítést kap a regisztrációról. Megvizsgálja, hogy a megadott adatok megfelelnek-e a Felhasználási feltételekben szereplő előírásoknak, a regisztrációhoz tartozó e-mail cím szerepel-e a szövetkezet nyilvántartásában. Ha a regisztráció szabályos, akkor jóváhagyja azt.
  3. Az oldal ezt követően egy újabb e-mailben értesíti a felhasználót arról, hogy a hozzáférés már használható.

 

Ha esetleg korábban - akár az előző honlapon - regisztrált, akkor érdemes felhasználónév/jelszó emlékeztetőt kérnie. Ezt a bejelentkező doboz alsó részén található Elfelejtette felhasználónevét?, vagy Elfelejtette jelszavát? hivatkozásokkal teheti meg. Mindkét esetben azt az e-mail címet kell megadni, amiről a regisztráció megtörtént. Elfelejtett felhasználónév esetén az oldal egy e-mailben kiküldi az e-mail címhez tartozó felhasználónevet. Elfelejtett jelszó esetén pedig egy hivatkozás érkezik e-mailben, amelynek a segítségével új jelszó állítható be.