Tisztelt Tulajdonosok!

Tájékoztatom Önöket, hogy az FKF tájékoztatása szerint a lomtalanítás ebben az évben május 16-17-én lesz.

Május 16-án vasárnap kell az épületek utca felöli oldalára kikészíteni a feleslegessé vált bútorokat, ruhákat, üvegeket,……. stb.

A hulladék elszállítását a FKF 17-én hétfőn reggel kezdi meg.

Felhívom a lépcsőházakban pincerésszel (bérleménnyel) rendelkezők figyelmét, hogy most van lehetőség a bérelt pincék lomtalanítására, a pince folyosókra kihelyezett bútor, autóabroncs, építési törmelék felhordására a pincékből! Mivel ezek a használaton kívüli tárgyak csak a pincerész bérlők tulajdonában lehettek – voltak a szövetkezet költségére nem szállíthatók el. A lépcsőházban 64 lakás, azaz tulajdonos van, de pincerekesszel általában csak 25 – 30 fő (tulajdonos) rendelkezik. Mivel a pincében vezető út ráccsal van lezárva és annak kulcsa csak a pincebérlőknek áll rendelkezésre, nyilvánvaló, hogy a pincefolyosókon elhelyezett hatalmas mennyiségű főleg bútor a bérlők jóvoltából került le a pincébe.

A lomtalanítási napokon kívül a szövetkezet sem tudja felhordani és elszállítani ezeket a tárgyakat! Nem beszélve a költségekről, hiszen a munkaerőt, szállítást és a szemétlerakás díját nekünk – azaz Önöknek – kell fizetni. Az elmúlt években két alkalommal kitakarítottuk a pince folyosókatnem tartott sokáig a rend – több százezer forintért.

Tudom mi is – a szövetkezet alkalmazottjai – hagyunk ott a karbantartáskor vagy hibaelhárításkor keletkezett hulladékot, amit most a lomtalanításkor lerendezünk.

Még egyszer szépen kérem a pince bérlőket, hogy használják ki ezt a lehetőséget és, ahogy levitték a pincébe a szobabútorokat, úgy hordják is vissza az utcára. Most lehet!

 

Budapest, 2021. április 26.

Szabó Gábor
ügyvezető elnök