Tisztelt Tulajdonosok! 

Megkezdődött a lakásfelújítások időszaka – azon belül is – a radiátorcserék ideje. Néhány fontos jó tanács a munkák elvégzéséhez:

1. Csak alumínium radiátorok szerelését engedélyezzük. Ez biztosítja, hogy nem fog kilyukadni, mint a lemez (vaslemez) radiátor.

2. A BIASI vagy MEGATHERM típusú radiátor a legalkalmasabb a radiátor cseréhez. A lakótelepünkön a lakásokban három méretű csőhálózat van. ½”- ¾”- 1”-os fűtéscsövek vannak a lakásokban. A BIASI és MEGATHERM tagosítható radiátor minden féle átalakítás nélkül szerelhető a régi eredeti radiátorok helyére. Az átkötéseket nem kell módosítani, a csöveket sem szűkíteni, sem bővíteni nem kell és tagosítható a felszerelés után is. Emiatt a szerelési munkadíjon sokat lehet megtakarítani. A jobb hőleadású radiátor miatt a kevesebb tagszám is elegendő és költségcsökkentést is okoz.

3. A radiátorcseréhez szükséges térítésmentes vízleeresztést a szövetkezet intézi

 augusztus 2-től - augusztus 16-ig 

4. A szerelést a Szövetkezet vezetője írásban engedélyezi és erről nyilvántartást vezet. A nyilvántartásba felveszi a szerelő nevét, engedélyének, vállalkozói igazolványának számát vagy a cég nevét és telefonszámát. A szerelést végző szakembernek a fűtésrendszer feltöltésekor a helyszínen kell tartózkodnia a gyors hibaelhárítás miatt. Rézcsövet a szereléshez tilos használni. Az alkalomszerű tűzveszélyes tevékenység (hegesztés) végzéséhez írásbeli engedélyt ad ki a Szövetkezet elnöke a 30/1996 BM és az 54/2014(XII.5)BM rendelettel kiadott OTSZ és a Lakásfenntartó Szövetkezet Tűzvédelmi Szabályzat 5.sz. mellékletének kitöltésével. 

5. A csőrendszer a szövetkezet tulajdona, átalakítani, bővíteni, szűkíteni szigorúan tilos! Nyomatékosan kérem, hogy a tervezett radiátorcsere előtt feltétlenül keressék fel a Szövetkezet irodáját és beszéljék meg a tervezett munkák műszaki tartalmát!

6. Kérem, hogy a lakásban lévő összes radiátorszelepet - az eredeti beépítésűek kivételével – helyezzék teljesen nyitott helyzetbe. A szelepek maradjanak nyitva a fűtési szezon kezdetéig, mert ez megkönnyíti a légtelenítést a fűtés beindításakor. 

7. Az írásbeli engedély (a szövetkezet honlapjáról is letölthető ld. a mellékletben) kiadása kivételesen személyesen is intézhető telefonon, előre egyeztetett időpontban.

 

 Budapest, 2021. július 2.

 Szabó Gábor
ügyvezető elnök
+36 30/692-4919

Mellékletek:
Download this file (radiator-szerelesi-engedely-20210702.pdf)Radiátor szerelési engedély58 kB